Dagworkshop 'Portretteer je eigen paard'


Speciaal voor groepjes paardenliefhebbers die zich op een gezellige, ontspannen manier een keer (verder) willen verdiepen in het tekenen of schilderen van paarden, organiseert Atelier Skýjafar de eendaagse workshop 'Portretteer je eigen paard'.

Tijdens de workshop leer je hoe je met een of meer foto's  als uitgangspunt stapsgewijs toe kunt werken naar een geslaagd eindprodukt: een sprekend portret van je favoriete paard.
 
In principe kan iedereen meedoen aan deze workshop. Elke deelnemer krijgt aanwijzingen op zijn/haar eigen niveau. Mijn ervaring van eerdere workshops is overigens dat juist relatieve beginners op teken/schildergebied zichzelf en anderen vaak verrassen met hun resultaten!

De deelnemers krijgen van tevoren een workshophandleiding  toegestuurd met daarin naast workshopondersteunende informatie ook nuttige aanwijzingen voor het kiezen van geschikte foto's van het te portretteren paard.
 
Dagindeling
10.00-12.00
Kennismaken met koffie/thee, meegebrachte foto's van (eigen) paarden laten zien.
Uitleg in woord en beeld over de anatomie van het paardenhoofd. Kijken naar paarden: uitleg aan de hand van de workshophandleiding en enkele levende 'modellen'.
Maken van grootlijnige oefenschetsen aan de hand van verschillende foto's, ter voorbereiding op het portret
13.00

Uitgebreide lunch
14.00 - 17.00
Keuze van materiaal voor het portret (houtskool, pastel, oliepastel, houtskool/aquarel of acrylverf), uitleg over gebruik van het materiaal, opzetten en uitwerken van het portret
Bespreken eindresultaten, afronding
 
Kosten en bespreken van een workshopdatum
De kosten van de workshop bedragen EUR 75,- per persoon. Dit is inclusief workshophandleiding, koffie/thee/fris en lunch, alsmede alle benodigde teken- en schildermaterialen.

De workshops worden op afspraak georganiseerd voor groepjes van vier tot zes personen. De datum wordt in overleg vastgesteld (zowel door de week als in het weekend is mogelijk). Het is ook mogelijk om, indien gewenst,  de workshop op een andere locatie te houden dan in De Punt!

Heb je interesse om samen met een groepje vriend(inn)en, collega's, familieleden, mensen van je paardrijvereniging of andere belangstellenden een keer een workshop te volgen? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met mij op.
Wie weet, tot ziens!