Wekelijkse atelierlessen


Sinds begin 2007 organiseer ik in mijn atelier aan huis in De Punt wekelijks atelierlessen voor mensen die graag tekenen en schilderen en zich daarin verder willen ontwikkelen. De deelnemers zijn over het algemeen erg enthousiast over deze lessen. Hieronder vind je nadere informatie.

Opzet van de lessen
Inhoud van de lessen
Materialen
Lesgroepen
Kosten en voorwaarden
AanmeldenOpzet van de lessen
De atelierlessen duren een dagdeel (drie uur), zodat deelnemers alle rust en tijd hebben om zich te verdiepen in het creatieve proces. Per lesgroep is er ruimte voor maximaal zes deelnemers. De beperkte groepsgrootte biedt ruimte voor individuele begeleiding, zodat elke cursist aanwijzingen kan krijgen op zijn/haar niveau. Naar keuze kan er gewerkt worden op schildersezels of werktafels.

Inhoud van de lessen
Deelnemers volgen ieder een eigen programma. Zaken die daarbij aan de orde kunnen komen, zijn: materiaalhantering, compositie, kleurgebruik, leren kijken, leren een tekening of schilderij stap voor stap op te zetten en uit te werken, 'abstract' leren kijken naar concrete onderwerpen, de kunst van het weglaten, losser leren werken, en het ontdekken en verder ontwikkelen van je eigen stijl.
Er zijn schriftelijke handleidingen beschikbaar over de thema's Dieren, Landschappen en Kleurrijk tekenen & schilderen. Komend seizoen wil ik daarnaast met belangstellende cursisten aan de slag met portret- en modeltekenen. Ook hierbij heb ik een handleiding gemaakt. De handleidingen zijn tegen afdrukkosten (enkele euro's) te verkrijgen op het atelier.

Materialen
Naar keuze kun je werken met eigen meegebrachte materialen, of met de materialen die op het atelier beschikbaar zijn: acrylverf, oliepastel, soft pastel, aquarelverf, houtskool, oostindische inkt, gesso en andere textuurmaterialen, alsmede kwasten, penselen, papier, canvasdoeken en panelen.
Neem je altijd zelf materialen mee, dan betaal je minder lesgeld.

Lesgroepen
Er zijn drie lesgroepen. Vanaf begin 2009 is de donderdagavondgroep verplaatst naar vrijdagmiddag:

Dinsdagmiddag
Vrijdagochtend
Vrijdagmiddag

  14.00-17.00
  09.00-12.00
  14.00-17.00


Kosten en voorwaarden
Losse les:
Kaart voor 10 lessen excl. materialen:
Kaart voor 10 lessen incl. materialen:
EUR 17,50
EUR 135,-
EUR 150,-

Losse lessen dienen contant betaald te worden.
Een kaart voor tien lessen kan contant betaald worden, maar de kosten kunnen ook overgemaakt worden naar:

Postbank 6860232
t.n.v. M.J.L. Mulder,
Groningerstraat 141, De Punt
onder vermelding van 'Tienlessenkaart'

Aanmelden
Wil je je aanmelden voor een van de atelierlesgroepen, dan kun je mij bellen of mailen. Er is geen vaste startdatum; is er plaats is in de groep van jouw keuze, dan kun je op elk gewenst moment instromen.