Workshop Eigen werk presenteren
 
Als enthousiaste en fanatieke hobbyist heb je, voor je het weet, een aardige collectie tekeningen en schilderijen opgebouwd. Dan is het een goed idee eens na te denken over de presentatie van je werk.

Je wilt je beste tekeningen of schilderijen inlijsten en ophangen: hoe zorg je er daarbij voor dat ze optimaal tot hun recht komen? Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een geschikte plek aan de muur om je werk(en) op te hangen? Wat voor soort lijsten zijn er, en hoe maak je daaruit de beste keuze? Wanneer gebruik je een passepartout? Wat voor verlichting kies je?
 

 

Je wilt een presentatieboekje maken met foto's van je werk, zodat je dit aan belangstellenden kunt laten zien: hoe maak je goede foto's van je tekeningen en schilderijen en waar moet je verder aan denken bij het samenstellen van een presentatieboekje?

Je wilt een website maken van je werk: hoe maak je een aantrekkelijke, toegankelijke site waarop jouw werk optimaal getoond wordt? Wat voor informatie zet je op de site? Hoe zorg je voor een goede balans tussen tekst en beeld? Hoe breng je je site 'aan de man'?
 


 


 

Al deze zaken zullen in de workshop 'Eigen werk presenteren' aan de orde komen. Daarbij zal ik voorbeelden laten zien van hoe ik mijn werk presenteer. Ongetwijfeld hebben de deelnemers zelf ook ideen en tips die onderling uitgewisseld kunnen worden.

Verder zullen we een fotosessie houden waarbij van alle deelnemers een aantal meegebrachte werken ter plekke gefotografeerd zullen worden met de digitale camera. De foto's worden vervolgens, indien nodig, nabewerkt op de computer. De deelnemers kunnen de foto's meenemen op een cd-rom (verkrijgbaar op het atelier) of een usb-stick (zelf meenemen).

 

Datum en tijden
De eendaagse workshop zal plaatsvinden op zondag 9 november 2008, van 10.00-17.00

De kosten voor de workshop bedragen EUR 75,- p.p. Dit is inclusief koffie/thee/fris, een uitgebreide lunch, een serie digitale foto's van je eigen werk op cd-rom en een handleiding Eigen werk presenteren en fotograferen.

Aanmelden
Heb je belangstelling voor deze workshop, neem dan contact op. Dat kan per mail of telefonisch, of tijdens een van de reguliere atelierlessen.
Er kunnen maximaal acht mensen aan de workshop deelnemen.