Activiteiten  Stal Skýjafar organiseert op ad hoc-basis kleinschalige activiteiten rond IJslandse paarden voor IJslanderliefhebbers in de regio. Zowel voor mensen met als zonder eigen paard.
Voor 2009 hebben we in ieder geval twee activiteiten in gedachten: een trektocht door Drenthe en een kennismakingsdag rond het IJslandse paard.

Trektocht (na)zomer 2009

In de (na)zomer van 2009 gaan we op trektocht door Drenthe! De bedoeling is een drie- of vierdaagse tocht te rijden waarbij we per dag zo'n 25 km afleggen. Trefwoorden: lol, ontspanning, genieten van de omgeving en het ware IJslands rijden beleven. Route en overnachtingsadressen worden nog nader bepaald.

Je kunt meerijden op je eigen paard, maar daarnaast is er plaats voor maximaal drie mensen zonder eigen paard. Zij kunnen meerijden op een paard van Stal Skýjafar.
Met deze mensen willen we in aanloop naar de trektocht als voorbereiding een halve dagtocht rijden.

De trektocht zal plaatsvinden in de periode juli-september. De definitieve datum zal in overleg met de deelnemers vastgesteld worden.
Wil je meerijden, of eerst nadere informatie? Neem dan contact met ons op!

Kennismakingsdag
Voor paardenliefhebbers in de regio die graag van dichtbij kennis willen maken met IJslandse paarden, organiseren we op afspraak een kennismakingsdag. Tijdens zo'n dag geven we uitleg over de oorsprong en achtergrond van het IJslandse paard, de extra gangen en laten we zien hoe we onze paarden houden, rijden en trainen. Daarnaast geven we onze gasten natuurlijk de gelegenheid zelf ook te ervaren hoe het is om op een IJslands paard te rijden middels een introductieles en eventueel een buitenrit.

Om het kleinschalig te houden en persoonlijke aandacht te garanderen, kunnen aan een introductiedag maximaal 4 deelnemers meedoen.
Heb je interesse? Neem dan contact met ons op voor nadere informatie.