Te koop  
 

 

 

 

 

 

 

 

Glefsa frá Hófi (1998)


v. Thyrill frá Ađalbóli
m. Gjóta frá Hófi
Roodvos zonder aftekeningen


Glefsa is een coole, temperamentvolle vijfganger merrie met ruime bewegingen. Glefsa is goed doorgereden en heeft een superconditie. Haar stap is enorm ruim en haar eveneens ruime draf heeft veel snelheid. In tölt beschikt ze over een groot tempobereik, van mooi langzaam tot spetterend snel. Mits goed gereden is ze fijn nageeflijk, licht op het bit en goed te reguleren. Glefsa geeft je het gave gevoel echt IJslands vuur onder je te hebben: bruisend van voorwaartse energie, maar na de actie ook weer gewoon rustig aan een lange teugel uit te stappen.
Zoek je een paard dat altijd voor je wil lopen zonder weg te schieten, slim en zelfverzekerd en met kwalitatief goede gangen, dan is Glefsa zeker een leuk paard voor jou. Voor beginners is ze vanwege haar gedecideerde voorwaartse drang niet geschikt.
Glefsa heeft ondanks eczeem een prachtige bos manen.
Met een deken is haar eczeem overigens altijd goed beheersbaar gebleken.

Prijs cat. C
 
Kaldi frá Skýjafári (2003)

v. Höttur frá Miđkóti
m. Netla-Blesa S. van de Lappenvoorde
Zwart zonder aftekeningen


Kaldi is een mooie, compact gebouwde vierganger ruin van ongeveer 1.38 m. Zomer 2007 heeft hij zijn eerste korte training onder het zadel gehad. Vanaf voorjaar 2008 is hij verder doorgereden en ingetölt. Hij ontwikkelde zich daarbij tot een prettig, coöperatief rijpaard met een mooie houding, zeer goede basisgangen en een dansende tölt. De tölt is inmiddels is uitgebouwd tot middentempo en wordt gekenmerkt door hoge, ronde bewegingen met veel ruggebruik. Kaldi is betrouwbaar, met een goed reguleerbaar temperament: hij is op lichte hulpen voorwaarts te rijden maar komt ook direct terug als je dat van hem vraagt. Qua karakter is hij vriendelijk, soms een beetje terughoudend, maar erg aanhankelijk als hij je eenmaal kent.
Kaldi is een paard met veel mogelijkheden: hij heeft absoluut de kwaliteit om uit te groeien tot een goede sportvierganger en daarnaast is hij door zijn rijeigenschappen en sterke basisgangen ook een paard dat dressuurmatig ver uitgebouwd kan worden. Gewoon een heel gaaf paard! Wij hebben helaas te veel paarden en te weinig tijd en gunnen hem een een eigen baas die helemaal voor hem gaat.
Kaldi heeft geen eczeem.

Prijs nu nog cat. D